Food, Sausjes

Bechamel

bechemel 7-theorangegarden

Een bechamel is zo ontzettend makkelijk om zelf te maken, het is slechts 1 stapje extra dan uit een zakje. Dus waarom nog een zakje kopen voor bechamel. Bechamel kun je gebruiken voor verschillende doeleinden, als een basis voor een saus, over een pasta schotel, tussen en over je lasagne en ga zo maar door. Voor nog extra smaak kun je rozemarijn of laurierblaadjes toevoegen wanneer je boter gesmolten is. Haal het er dan wel weer uit voor je de bloem toevoegt. Dit geeft extra smaak.

Benodigdheden:

150 gr. Boter
150 gr. Bloem
1,5 liter melk.
½ thl. nootmuskaat
Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Doe de boter in een klein pannetje en laat dit smelten

bechemel 1- theorangegarden

bechemel 2- theorangegarden

Wanneer het gesmolten is voeg de bloem toe en mix dit met een garde.

bechemel 3- theorangegarden

Hier bak je de bloem even aan als het waren, dit doe je zodat je saus straks niet naar bloem smaakt.

bechemel 4-therangegarden

Voeg de melk een beetje voor beetje toe en mix dit goed door.

bechemel 5- theorangegarden

Blijf erbij en let erop dat de onderkant niet aanbrand.

Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Mix dit goed door en je bechamel is ready to go! Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply