Deegwaren, Food

Scones

scones - theorangegarden

Ik vind het heerlijk om in het weekend lekker uitgebreid te brunchen/lunchen. Eigenlijk vind ik alles uitgebreid dan leuk om te doen (haha). Ik maakte afgelopen weekend deze heerlijke scones. Scones word vaak ook tijdens een high tea geserveerd en ze zijn ook heel makkelijk om te maken. In een half uurtje kun je al klaar zijn en kun je genieten van deze heerlijke verse broodjes!

Benodigdheden:

267 gr. Meel’
85 gr. (koude) Boter
100 ml. Melk
1,5 thl. bakpoeder
1 zakje vanille suiker
1 ei

Bereiding:

Doe de bloem, bakpoeder,zout en suiker in een kom en roer dit door elkaar.

Doe dan de boter in blokjes erbij en verkruimel dit luchtig in het deeg. Het is net alsof je een kruimel (crumble) maakt.

Maak vervolgens een kuiltje in het midden en voeg daar de melk en het ei toe. Mix alles tot een deeg.

Wikkel het in plastic folie en laat het voor 15-20 minuten in de koelkast rusten.

Vervolgens rol je het deeg uit tot 3 cm hoog. Steek met een vorm of een glas er rondjes uit.

Scones

Leg dit op een bakplaat en besmeer ze met een melk of een los geklopt eitje.

Bak in de oven op 200°C voor ongeveer 15 minuten.

Serveer met clotted cream en aardbeien jam! Yummy, enjoy!

Scones 1- theorangegarden

Waar brunch jij het liefst mee? Laat het me weten in de comments!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply anna 16 december 2014 at 12:55

    Dit ziet er echt heerlijk uit!

    • Reply theorangegarden 16 december 2014 at 22:25

      Dankjewel Anna <3

  • Reply Layla 16 december 2014 at 18:45

    super lekker! Wil het wel een keer proberen

    • Reply theorangegarden 16 december 2014 at 22:25

      Ze zijn heerlijk, laat je me weten wat jij ervan vind als je het geprobeerd hebt?

  • Reply Eef 17 december 2014 at 00:04

    Hmm.. best wel een heel erg leuk idee om te gaan maken voor het kerstontbijt!

  • Leave a Reply