Kids Corner, Kinder uitjes

Villa Zebra

vilazebra 1- theorangegarden

Vorige week zijn we een middagje naar Villa Zebra geweest. Een museum en kunstlaboratorium speciaal voor kinderen. Ik was hier al een poosje benieuwd naar en ging dus voor de eerste keer ernaar toe. Vaak vinden kinderen museums zo saai en is het iets waar al helemaal niet naar uitgekeken word. Ik kan nog herinneren toen ik zelf nog klein was ik totaal niet geinteresserd was in kunst en dergelijke. Terwijl nu, ik het heel leuk vind. Dit museum is geschikt voor jong en oud. Ben je benieuwd lees dan verder!

Wat belangrijke informatie voor als je een bezoekje neemt aan Villa Zebra. Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar tot 12. Je betaald €7,- per kind/volwassenen, maar ga je in een groep vanaf acht personen dan betaal je €3,50 per persoon.

Vila Zebra, kinderuitjes, museum, kindermuseum

Villa Zebra bevind zich in Rotterdam-Zuid en is erg makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of met de auto.

We werden vriendelijk ontvangen bij de balie en aan de hand van de leeftijden van onze kinderen (3-4 jr.) werden we verwezen naar project “Zelf”. Het was een kamer met allemaal grote kasten en die werden dan opengemaakt.

Vila Zebra 6 -theorangegarden

Bij binnenkomst van project “Zelf” kregen we een boekje, waar je kon lezen waar de projecten over gingen en kon je de kinderen helpen om opdrachtjes te geven.

Vila Zebra, kindermuseum, museum, kinderuitje

In het eerste kastje was een auto verstopt, en bij het openen van het tweede kastje zat er een camper in met allemaal spiegels en spulletjes. Hier konden de kinderen hun eigen verhaal maken. De één ging op vakantie, de andere pakte de koffer uit, de ander ging picknicken en zo had ieder een verhaal.

Vila Zebra, kindermuseum, museum, kinderuitje

Vila Zebra, kindermuseum, museum, kinderuitje

Het deed mij een beetje denken aan mijn jeugd waar we op de zolder speelde met allerlei oude spullen. Ontzettend leuk! De kinderen werden enthousiast en ik stiekem ook (haha)!

Ze hebben in totaal 5 kasten die open kunnen wanneer ze allemaal open waren dan bleven ze open en kon je zo steeds bij het volgende kastje spelen. De volgende was een dorp die je moest inkleuren met allerlei gekleurde monsters. Op de muur stond dus een zwart wit tekening waar de kinderen de gekleurde en magnetische monsters moesten plakken om het dorpje kleur te geven. Deze opdracht moest worden uitgevoerd met een boek waar je de monsters op bepaalde plekken terug zag in het dorp.
De kinderen plakte eigenlijk vooral waar ze maar wilde. Wat ook prima is natuurlijk!

De volgende kast was een dokterspraktijk, hier konden de kinderen doktertje spelen bij elkaar of bij de grote knuffels. De één ontbrak een been of een arm. Die kon je er dan aan vast klikken.

Vila Zebra, kindermuseum, museum, kinderuitje

Ook kon je er een knutselwerkje maken en met allerlei lichaamsdelen een pop maken van papier.

Vila Zebra, kindermuseum, museum, kinderuitje

Vila Zebra 13 - theorangegarden

Tussendoor vond mijn zoontje het leuk om voorgelezen te worden of zelf te lezen.

Vila Zebra, kindermuseum, museum, kinderuitje

We hebben ook even in het eetcafe wat gegeten en gedronken. Ik vond de inrichting van Villa Zebra is heel kinderlijk en leuk. Alles was kunst, de muren, de bankjes, de tafels en zelfs de grond!

Vila Zebra, kindermuseum, museum, kinderuitje

Vind je het leuk om een souvenir te kopen dan kan dat bij het winkeltje!

Vila Zebra, kindermuseum, museum, kinderuitje

Het is zeker voor een herhaling vatbaar misschien wanneer mijn zoontje wat ouder is, dat er ook nog meer is om te doen. Je hebt namelijk heel veel projecten ook voor de oudere kinderen.

Vila Zebra 14 - theorangegarden

Vila Zebra 2- theorangegarden

Toen we naar buiten gingen mochten we een gratis poster meenemen en maakte ik nog een foto van het prachtige uitzicht op de Erasmus brug.

Vila Zebra 7-theorangegarden

vilazebra- theorangegarden

 

Was jij al bekend met Villa Zebra? Ben jij er weleens geweest?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mahwish 12 januari 2015 at 15:00

    Oh dat ziet er leuk uit! Ik hou wel van dit soort dingen :) Ga het even onthouden voor mijn dochtertje.

  • Leave a Reply