Bij sommige recepten moet je de tomaten schillen, wat ik persoonlijk echt niet leuk vind om te doen. Klinkt misschien overdreven, maar vind het echt vervelend. Ik heb daarom een makkelijkere manier om dit te doen. Wel doe ik dit alleen bij gerechten waarin de tomaat warm word bereid. Bij salades bijvoorbeeld pas ik dit niet toe en schil ik ze gewoon met de hand.
Om te beginnen was je de tomaten en snijd je een kruisje op de onderkant van de tomaat.
Leg ze in een steelpannetje met water, met het kruisje naar boven. Breng dit aan de kook.
Na ongeveer 15 minuten zie je dit resultaat. Nu zijn ze klaar om te pellen, maar voor je dat doet koel ze even af met koud water.
Het schil gaat er heel makkelijk af waar je dus totaal geen moeite voor hoeft te doen.
Wanneer ik ze gebruik voor een saus plet ik het een beetje met een vorm en doe ze dan in saus.
Erg makkelijk en simpel, mocht je net als ik er niet van houden tomaten te schillen.
Waar zou jij een how-to artikel van willen lezen? Laat het me weten en misschien komt het op de site!
5 Comments
Toevallig net nog gedaan. Ik leg ze in een pannetjetje met kokend water voor een paar seconden, en daarna in koud. Ik kan het velletje dan meteen er af halen.
Ah wat handig! Ik vind dat nooit een prettig klusjes haha… Paprika’ s roosteren en schillen zou ik ook wel een handig artikel vinden… Ook zo een irritante klus haha
Ben blij dat ik niet de enigste ben haha, ja voor paprika’s komt er ook een how-to so stay tunned!
Echt wel handig. Dit ga ik zeker toepassen in de toekomst. Nu je toch even bezig bent, zou je ook een artikel willen schrijven over hoe je artisjokken moet klaarmaken voor bijvoorbeeld in een tajine? :)
Zo doe ik het zelf ook, altijd handig!