Een lekker hartig hapje! Deze mini quiche met kip en prei kun je natuurlijk ook in een grote vorm maken, maar juist wanneer ze zo mini zijn vind ik ze een stuk leuker. Ideaal voor op een buffet tafel of een high tea. Het handige is dat ieder een quiche kan nemen, zonder het aan te snijden.
Daarnaast vind ik de smaakcombinatie erg goed gelukt, je zou er eventueel champignons aan toe kunnen voegen of wat anders. Je kunt er dus eindeloos mee variëren!
Benodigdheden:
250 gr. Kipfilet
1 prei
1 ui
½ paprika
2 tenen knoflook
1 el. Italiaanse kruiden
1 thl. Pikante paprikapoeder
Peper en zout naar smaak
200 ml. Room
3 eieren
1 pakje hartig taart deeg
Bereiding:
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Snijd de ui en knoflook fijn en bak dit aan in een hapjespan. Voeg hierbij de kip en bak deze ook aan.
Snijd de prei en paprika in kleine stukjes en voeg dit toe aan d rest in de pan.
Voeg vervolgens alle kruiden toe.
Ondertussen mix je in een kom de eieren samen met de room. Breng dit ook op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200°C en vet je vormpjes in met een beetje olie of boter.
Doe hierin het deeg en vervolgens het kip mengsel, wanneer je dit bij allemaal hebt gedaan kun je het roommengsel erbij gieten.
Bak ze dan af tot het deeg gaar is en goudbruin is aan de bovenkant.
2 Comments
Ziet er heerlijk uit! Is dit een kant en klare deeg? of een deeg dat je nog zelf moet maken met een bakmix.
thxsss
Dankjewel Sofia, ik gebruikte hiervoor een kant en klaar deeg uit de diepvries. Het heet ‘Hartige taartdeeg’, graag gedaan meid!