Food, Zoet & gebak

Chocolade Ganache Taart

chocolade taart

Voor alle chocolade liefhebbers heb ik vandaag een receptje van een chocolade ganache taart. Ik vind de structuur van de taart erg lekker smeuïg en niet te droog. De taart is makkelijk te maken en helemaal niet ingewikkeld. Je kunt de ganache ook weglaten, want zonder is de cake ook erg lekker!

Benodigdheden:

216 gr. Bloem
175 gr. Suiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
4 eieren
200 ml. Zonnebloem olie
200 ml. Melk
70 gr. Cacaopoeder

Ganache:

300 ml. Slagroom
300 gr. Chocolade
1 el. Boter

chocoladecake 2- theorangegarden

Bereiding:

Vet een vorm in van 20-26 cm en bestuif deze met bloem.

Verwarm de oven voor op 180°C dan hoef je daar in ieder geval niet op te wachten.

Mix de suiker, vanille suiker en eieren in een kom tot luchtig.

Voeg de olie toe en mix dit ondertussen door.

Voeg de bloem en melk beetje voor beetje toe.

Voeg de cacaopoeder en bakpoeder toe. Zorg ervoor dat je wel echte cacao poeder gebruikt en niet Nesquik (chocolademelk poeder) er zit namelijk een groot verschil tussen beide.

Als het goed is is je beslag nu klaar, vul je vorm en bak de cake af voor ongeveer 50 minuten.

Check met een satéprikker of je cake al gaar is. Komt deze er nat uit laat het dan nog in de oven staan, is deze droog dan is je cake klaar. Laat het dan afkoelen op een taartrooster.

Maak ondertussen de ganache.

Smelt de chocolade au bain Marie met de boter.

Doe in een andere kom de slagroom en voeg hier de gesmolten chocolade aan toe.

Mix dit goed door tot je een mooi glanzend mengsel hebt.

Blijf goed mixen en het koelt ondertussen een beetje af.

Giet dit over de cake en dit zal als het goed is stollen en een mooie gelijke laag achterlaten.

Decoreer eventueel met afgekoelde ganache. Dit heb ik gedaan door het te laten afkoelen en boven de taart te laten verkruimelen. Je kunt ook kiezen voor  geraspte chocolade of fruit of je laat het zo, dat is natuurlijk ook prima! Enjoy!

chocoladecake 3- theorangegarden

Ik zal het erg leuk vinden als je mij volgt via Bloglovin om up to date te blijven!

Ook kun je mij volgen op mijn sociale media kanalen voor sneakpeaks! > Check rechtsboven! Thanx !

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Svenja 12 december 2014 at 13:45

    Oh wat ziet deze taart er onwijs lekker uit zeg <3 Omnomnom!

    • Reply theorangegarden 12 december 2014 at 21:19

      Dankjewel Svenja, hij is ook heerlijk! <3

  • Reply robin 14 december 2014 at 20:16

    ohmygosh dat ziet er heerlijk uit! en jou foto’s zijn perfect♡

    • Reply theorangegarden 14 december 2014 at 23:45

      Aah dankjewel Robin <3 Dat is lief!

  • Reply Kimberley 15 december 2014 at 22:14

    Ik heb al een zwak voor taarten, maar wauw. Dit is echt een meesterwerk!

  • Reply Emma 16 december 2014 at 08:34

    Dit ziet er ge-wel-dig uit!

  • Laat een reactie achter bij Svenja Cancel Reply