Food, Hoofdgerecht

Penne Boursin met Zalm

boursin pasta - theorangegarden

Ik heb zo vaak recepten zien voorbij komen waar Boursin in is verwerkt. Boursin is een kruidenkaas en je hebt ze ook in verschillende smaken. Ik heb hiermee een saus gemaakt voor de pasta. Je kunt eventueel nog wat cayennepeper toevoegen voor extra pit als je daar van houd. Zelf vind ik dat erg lekker, maar met de kinderen probeer ik toch niet te pittig eten klaar te maken dus betreft dat kun je altijd naar smaak meer of minder kruiden toevoegen.

Penne Boursin met zalm is ook erg snel om klaar te maken, dit heb ik meestal in 20 minuten al op tafel.

Benodigdheden:

500 gr. Penne
500 gr. Zalm
1 pakje boursin
1 ui
2 tenen knoflook
Bosje peterselie
1 thl. Pikante paprika poeder
Peper en zout naar smaak
Rucola
Pijnboompitjes

Bereiding:

Breng een pan met water aan de kook voor de pasta en kook deze volgens de verpakking.

Snijd de ui fijn en fruit deze aan in een hapjespan.

Voeg vervolgens de knoflook, zalm en peterselie toe.

Voeg de kruiden toe en vervolgende de Boursin.

De Boursin word vloeibaar en is nogal dik. Hier kun je dan beetje melk bij toevoegen tot je de juist dikte hebt ik heb hier ik ongeveer 50-100 ml. aan toegevoegd.

Wanneer de saus klaar is voeg je de pasta bij de saus en meng je dit goed door.

Rooster in een droge pan een handje pijnboompitjes.

Voeg eventueel nog wat peterselie toe als garnering en een snufje cayenne peper. Serveer met een handje rucola en geroosterde pijnboompitjes! Enjoy!

boursin pasta 1- theorangegarden

Heb jij weleens Boursin gebruikt in een pastasaus?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Ibtissam 13 januari 2015 at 22:51

    Ik ben niet echt van de zalm, met wat zou ik dat kunnen vervangen?

    • Reply theorangegarden 14 januari 2015 at 00:38

      Ik zou dit dan vervangen met kipfilet, denk dat dat wel lekker is en als je voor iets van vis wilt gaan, garnalen?

  • Reply Eef 13 januari 2015 at 23:12

    Lekker gerechtje! Boursin combineert goed met pasta. Zelf gebruik ik ook wel eens boursin bij pasta gerechten bijvoorbeeld bij gevulde pasta en zeevruchten. Meestal met een extra teentje knof. Heerlijk :)

    • Reply theorangegarden 14 januari 2015 at 00:39

      Oh heerlijk! Vind gevulde pasta ook heerlijk, yumm.

    Laat een reactie achter bij theorangegarden Cancel Reply