Food, Hoofdgerecht

Ahabi

ahabi 1- theorangegarden

Ik weet niet hoe ik dit moet noemen, een soep of een pasta maaltijd. Een soort risotto maar dan totaal anders. Ik weet het niet, wij thuis noemen dit in ieder geval ahabi, sommige berkoukesh en sommige hmimsa. Het nederlandse woord is voor mij in iedergeval onbekend. Wel kan ik vertellen dat het kleine bolletjes pasta is en dit in een soort tomatensoep. Je eet dit ook gewoon met een lepel dus het is wel een beetje soep achtig.

Benodigdheden:

1,5 cups ahabi
4 kipvleugels
1 blik tomaten
½ bosje peterselie
½ bosje koriander
1 ui
1 thl. Paprikapoeder
Peper en zout naar smaak
1 kipbouilion blokje
2 liter water.

Bereiding:

Mix de tomaten, peterselie, koriander en de ui in een blender.

Doe vervolgens in een diepe pan een beetje olie en voeg het tomatenmengsel hieraan toe.

Voeg de wortel in blokjes toe en de kip vleugels.

Wanneer het begint te pruttelen voeg je het water toe met de kipbouillon.

Voeg de kruiden toe  en breng op smaak met peper en zout.

Wanneer de wortel gaar is en de kip voeg je de ahabi toe roer goed door.

Na een paar minuten zie je dat de kleine balletjes groter geworden zijn en de saus beter is ingedikt.

Serveer direct! Enjoy!

ahabi, berkoukesh, berkouksh, Marokkaanse eten

 

Als iemand weet hoe dit het in het Nederlands laat het me dan weten in de comments. Ben ook benieuwd of jullie dit al kende!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Jorien 24 februari 2015 at 00:09

    Wij noemen het berkoukesh, en bij ons wordt de saus anders gemaakt dan deze maar ik ben er dol op. Heerlijk. :D

    • Reply theorangegarden 24 februari 2015 at 11:49

      Ik merk inderdaad dat het erg bekend is onder de naam berkoukesh, wat doe jij in de saus ben erg benieuwd en ben er net als jij dol op!

  • Reply nila 24 februari 2015 at 01:08

    hoi salam!

    ik volg je al een tijdje op insta. super leuk hoe je alles doet!
    ik had een vraagje.

    zou ik kipfillet kunnen gebruiken ipv kipvleugels?

    alvast bedankt!

    • Reply theorangegarden 24 februari 2015 at 11:48

      Salam Nila, wat leuk dat je mij al een tijdje volgt op instagram! Ja hoor je kunt kipfilet toevoegen, snijd deze dan in kleine stukjes. Ik moet wel zeggen kip met bot eraan brengt wel wat meer smaak aan het gerecht. Maar alleen kipfilet lukt ook prima. Ben benieuwd wat je ervan vind!

  • Reply Amira 24 februari 2015 at 12:51

    Salamm,

    Wij noemen het ebraber een heel andere woord.
    Mijn ma en zus maken dit vaak als het koud weer is , en soms maken ze dit ook in melk and i lovee itt! <3
    Maar de jouwen zit er ook lekker uit !

  • Laat een reactie achter bij Jorien Cancel Reply