Deegwaren, Food

Koffiebroodjes

koffiebroodjes - theorangegarden

Koffiebroodjes voor ook niet-koffie-drinkers. Ik drink namelijk geen koffie, maar koffiebroodjes eet ik graag. Zelf maken is dan ook helemaal niet moeilijk. Ik maakte ze met rozijnen en krenten. Een beetje glazuur eroverheen en ik ben helemaal happy. Ben je benieuwd naar het recept lees dan gauw verder!

Benodigdheden:

370 gr. Bloem
5 gr. Gist
30 suiker
1 ei
60 gr. Boter
180 ml. melk (kan meer of minder zijn)
Snufje zout

Banketbakkersroom
Handje krenten
Handje rozijnen

Glazuur:

3 el. Poedersuiker
1 el. Water of citroensap

koffiebroodjes 1- theorangegarden

Bereiding:

Doe de bloem en de suiker in een mengkom en maak een kuiltje in het midden.

Voeg in het kuiltje de gist, boter, melk en het ei toe. Doe het zout om het kuiltje heen, dit is om het gist niet te schaden.

Wanneer het gist beetje is begonnen met schuimen meng dan alles door elkaar.

Mix dit tot een soepel deeg, wat niet te plakkerig is, maar zeker niet te droog.

Laat dit rijzen voor 1 uur.

Maak ondertussen de banketbakkersroom klaar.

Wanneer het deeg gerezen is, rol je dit uit in een rechthoek. De deeglap is ongeveer 1 cm dik.

Verdeel hierover de banketbakkersroom en de krenten en rozijnen.

Rol deze dan op en snijd de rol in rolletjes van 1 cm.

Leg deze op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Mocht het nou zo zijn dat in sommige rollen de banketbakkersroom eruit is en de krenten niet goed zichtbaar zijn. No panic! Doe er gewoon wat meer tussen wanneer je ze op de bakplaat heb gelegd en probleem is opgelost.

Bak de koffiebroodjes af in de oven op 180°C tot goudbruin.

koffiebroodjes2 - theorangegarden

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply Layla 27 februari 2015 at 21:45

    ahhh lekker!!!

    • Reply theorangegarden 2 maart 2015 at 01:24

      Dankje Layla!

  • Reply Madelon 28 februari 2015 at 15:37

    Liefde voor deze foto’s die mij voor mijn scherm laten kwijlen <3

    • Reply theorangegarden 2 maart 2015 at 01:24

      Aaah dankje voor het compliment!

  • Reply Jorien 1 maart 2015 at 02:14

    Oh dit ziet er heel lekker uit. Mijn man houdt hier van. Ga ik zeker ook eens maken.

    • Reply theorangegarden 2 maart 2015 at 01:25

      Dankje Jorien, let me know wat je ervan vind hihi

  • Reply Bouchra 1 maart 2015 at 11:56

    Ziet er goed uit! Ik heb ze een keer geprobeerd te maken, maar die van mij waren best hard. Ik ga dit recept eens een keer proberen X

    • Reply theorangegarden 2 maart 2015 at 01:27

      Ben benieuwd wat je van deze zult vinden, waardeer je feedback!

  • Reply Eef 2 maart 2015 at 08:59

    Heerlijk! Wat zijn ze ook mooi van kleur geworden, prachtig :)

    • Reply theorangegarden 2 maart 2015 at 15:22

      Dankje Eef voor je lieve reactie! <3

    Laat een reactie achter bij Bouchra Cancel Reply