Wanneer ik iets snel wil maken en voedzaam grijp ik altijd weer naar mijn wok. Ik maakte dit keer gewokte rijst met zalm. Zalm eet ik graag en kun je natuurlijk op verschillende manieren klaar maken. Mocht je niet van zalm houden, kies dan voor een andere soort vis of hou het lekker vegetarisch!
Benodigdheden:
1 ui
1 broccoli
2 knoflook
1 paprika
10 druppels sesamolie
1 bouillon blokje
Peper en zout naar smaak
500 gr. Zalm
1 el. Ketjap manis
1 thl. Laos
1 thl. Chillipoeder
1 el. Sesamzaadjes (en extra)
1 lente ui
Afgekoelde rijst (liefst van de dag ervoor)
Bereiding:
Snijd alles in kleine stukjes en de broccoli in kleine roosjes. Zo kan je straks snel te werk gaan.
Verhit een wok met een klein beetje zonnebloemolie en voeg hier als eerst de
Voeg de broccoli, paprika en knoflook toe.
Breng dit op smaak met het bouillon bokje, de sesam olie, peper en zout.
Snijd de zalm in blokjes en marineer deze met ketjap, laos, chillipoeder en sesamzaadjes.
Wanneer de groente gaar zijn leg je dit even op een bord. Doe dan in dezelfde wok de zalmblokjes en wok deze tot gaar.
Voeg dan de rijst en groente toe en mix dit goed door elkaar.
Garneer met een gesneden lente ui en nog wat sesamzaadjes. Enjoy!
2 Comments
Mjammieeee dit ziet er heeeel erg lekker uit! Echt iets wat mijn man ook graag zou eten. Dankjewel voor het delen!
Ziet er heerlijk uit!