Bijgerecht, Food

Oven gebakken aardappelen met rozemarijn

Oven aardappels -theorangegarden

Met het mooie weer heb ik steeds vaker zin om buiten te eten. Van het weekend hebben we heerlijk gebarbecued in de tuin, bij mijn ouders. En als we barbecueën maken we altijd nog naast de kebabspiesjes, kip en het vlees nog iets  van bijgerechten om de maaltijd zo compleet te maken.Waaronder gebakken aardappelen uit de oven met rozemarijn. Natuurlijk hoef je dit niet alleen bij een barbecue te maken het kan heel goed ook gewoon bij wat anders. Aangezien dit in de oven gaat heb je er ook bijna geen omkijken naar. Heel simpel en niet teveel afwas achteraf (wat ook wel fijn is, toch?)

Benodigdheden:

Aardappelen (hoeveelheid naar wens)
Rozemarijn (vers of gedroogd)
2 tenen knoflook
Zeezout en peper
1 el. Kipkruiden (dit is al best zout van zichzelf)
2 el. olie

Bereiding:

Was de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Dit kan in partjes of blokjes, wat jij wilt.( Let wel op hoe kleiner hoe sneller de aardappeltjes garen).

Leg op een bakpapier op een bakplaat en leg hier op de aardappelen.

Marineer de aardappelen met de kruiden, olie en de geperste knoflook.

Bedek de bakplaat met aluminiumfolie en leg dit in een voorverwarmde oven op 180°C voor 50-60 minuten.

Hou je van een krokant korstje, laat ze dan nog even doorbakken zonder aluminiumfolie.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply