Nu het warmer begint te worden, ben ik steeds meer in de stemming voor frisse dranken en salades. Dit receptje is makkelijk klaar te maken je hebt maar 3 dingen voor nodig en het staat binnen no-time op tafel. Tzatziki at ik veel op mijn vakantie in Griekenland, ondanks dat ik niet dol was op yoghurt vond ik dit heerlijk. Je hebt er vele variaties van, maar toch vind ik dit het lekkerst. Ik maak het vaak klaar samen met een maaltijd, maar dit kan ook heel makkelijk tussendoor. Op een sneetje stokbrood of tussen je sandwich. Yumm!
Benodigdheden:
Halve komkommer
150 gr. Griekse yoghurt
1 teen knoflook
Zout en peper (naar smaak)
Een scheutje extra vergie olijfolie (optioneel)
Bereiding:
Was, schil en rasp de komkommer. Leg dit in een zeef en strooi er wat zout over.
Druk al het vocht eruit. Zo word je tzatziki niet te waterig.
Pers de knoflook en doe dit in een kom.
Voeg de yoghurt toe en de komkommer en meng dit goed door.
Nu is je tzatziki klaar voor gebruik! Dit kun je ook eerder op de dag maken en pas later op eten. Bewaar het dan wel in de koelkast, aangezien het zuivel bevat! Enjoy!
2 Comments
Vandaag gemaakt mmm was heerlijk❤️
Wat leuk om te horen, ben blij dat het gesmaakt heeft <3