Pizza is het lekkerst met zelfgemaakt deeg. Ik heb weleens van die kant en klare bodems gekocht uit de supermarkt. Dit is één keer voorgekomen en daarna nooit meer. Ik vind ze echt niet lekker! Diepvries pizza’s krijg ik ook echt niet meer naar binnen. Wil ik een pizza eten en heb zelf geen tijd om die te maken. Dan bestel ik het liever van de pizzeria waar ik zeker weet dat het vers gemaakt word. Aangezien ik altijd weekmenu’s maak (zoals in dit artikel kunt lezen), neem ik mijn tijd om zelf pizza te maken. Ik varieer met het deeg en deel vandaag met jullie een basic pizzadeeg. Eenvoudig, snel en basic!
Benodigdheden: (genoeg voor 3 medium pizza’s)
500 gr. Bloem
1 el. Gedroogde gist
1 el. Suiker
1 thl. Zout
4 el. Extra vierge olijfolie
Lauwe melk om te kneden.
Bereding:
Doe ongeveer 200 milliliter lauwe melk in een kom en doe hier de gist bij en klein beetje suiker. Leg dit even apart voor 10-15 min.
Daarna kneed je dit met de rest van de ingrediënten tot een soepel deeg.
Laat dit vervolgens in een schone kom rijzen tot het in volume verdubbeld.
Verdeel je deeg in 3/4 ballen en rol deze uit op een ingevette bakplaat.
Nu kun je je pizza beleggen met wat jij lekker vind! Enjoy!
5 Comments
Heerlijk! Pizza en ik zijn echt onafscheidelijk, maar diepvriespizza’s vind ik inderdaad echt verschrikkelijk.. En om nou iedere keer een pizza te laten bezorgen, haha!
Haha, ja ik vind ze net karton blehh.. Homemade is the best!
Ik maak mn deeg inderdaad ook zelf. Kost tijd maar dan heb je ook wat! Ik maak m iets anders. Maar die van jou klinkt ook erg lekker!
Ik heb jouw recept gebruikt voor het maken van het deeg, alleen heb ik water i.p.v. melk gebruikt. Het was lekker. Bedankt voor het plaatsen van dit overheerlijke recept!
Wat leuk dat je iets hebt uitgeprobeerd, graag gedaan! Ik maak het ook weleens wanneer ik niet genoeg melk in huis heb met water. Werkt ook prima!