Mijn zelfgemaakte pesto ging super snel op. Ik gebruikte het voor van alles. Daarom deel ik dit heerlijk pasta gerecht penne met kip en romige pestosaus. Ik ben dol op roomsausjes! Vaak vallen ze wel wat zwaarder dan een tomatensausje, maar hier krijg ik zelfs geen genoeg van. Ik gebruikte in dit recept penne, mijn kinderen vinden dit heerlijk en makkelijk te eten.
Benodigdheden:
400 gr pasta (penne)
1 grote ui
2 tenen knoflook
100 ml room
50 ml (pasta)water
Kipfilet
½ paprika
4 thl. Pesto
3 thl. Maizena
½ thl. Paprikapoeder
Zout en peper naar smaak
Handje pijnboompitjes
Parmezaansekaas
Bereiding:
Breng een pan met water aan de kook. En kook de pasta zoals gewend.
Snipper een ui en pers de knoflook en bak dit in een pan
Voeg de kip eraan toe bak deze even aan en voeg dan de paprika toe.
Voeg de pesto toe en de kruiden en roer dit even door.
Voeg de maizena toe en meng dit even door.
Voeg de room en pastawater toe en laat dit even indikken.
Rooster ondertussen een handje pijnboompitjes in een droge pan. Ter garnering van je gerecht.
Wanneer de pasta gekookt is voeg je dit toe aan de saus en meng dit goed door. Voeg op dit moment wat Parmezaanse kaas toe en meng dit even door.
Serveer de pasta met rucola en vergeet natuurlijk niet de pijnboompitjes erop te strooien! Enjoy!
4 Comments
Wow, ziet er goed uit!
Dankje Kimberley!
Gemaakt vandaag en heerlijk genoten Hamdoelilah, heb wel wat ittiliaanse kruiden bij gegooid jamjam
Wat fijn dat het gesmaakt heeft! <3 bedankt voor je reactie.