Ik maak dit veel te weinig! Marokkaanse linzensoep. Het is een simpel gerecht en zoals men weet zitten linzen boordevol vitaminen, mineralen en ijzer. Wanneer ik mijn moeder vertelde dat ik snel moe werd, vertelde ze dat ik linzen moest eten. Ik kreeg dan een preek dat ik het te weinig eet en het goed voor mij en mijn gezin is. Ik hou er gewoon niet zoveel van. Mocht je er ook niet zoveel van houden net als ik, het helpt om het samen met brood of witte rijst te eten. Ik vind het dan een stuk lekkerder, dan zo uit een soepkom lepelen. Dus ben je ook een beetje vaak moe? Heb je ijzer tekort? Maak dit recept en je voelt je een stukken beter. Naja, stukken beter weet ik niet maar het is niet slecht voor je dat weet ik wel!
Benodigdheden:
350 gr. Linzen
2 uien
2 tenen knoflook
1 tomaat
Klein bosje koriander
Klein bosje peterselie
1 thl. Ra’ta (Marokkaanse kruidenmix)
½ thl. Peper
1 thl. Zout
½ thl. Paprikapoeder
± 2 liter water
Bereiding:
Snijd de uien, knoflook fijn en bak dit in een diepe pan.
Ontvel de tomaat en snijd deze in stukjes doe dit bij de rest in de pan.
Voeg vervolgens de kruiden, koriander, peterselie en linzen toe in de pan en voeg hieraan water toe.
Laat de linzen nu koken, wanneer de saus is ingedikt en de linzen gaar zijn kun je dit serveren met geroosterd brood.
6 Comments
Heerlijk! Ga ik binnenkort zeker maken!!
Super! Ben benieuwd wat je ervan zult vinden!
Lekker! En ziet er nog mooi uit ook.
Dankje! Het was heerlijk!
Inderdaad ik eet het ook veel te weinig, maar dit zet mij wel weer aan om het te maken. Thanx xx
Wat leuk om te horen! Hoop dat je er van zult genieten!