Voor op de bodem van een pizza hoort natuurlijk een heerlijk en smaakvolle tomaten pizzasaus. Je kan dit maken in een pannetje en het een aantal uur op een laag pitje te koken. Zo krijg je een heerlijke tomatensaus om je pizza mee te besmeren. Zelf heb ik hier niet altijd de tijd voor en vaak kies ik daarom ook voor een andere manier. Een koude pizzasaus! Deze maak je dus zonder op te warmen. Op basis van een tomatensausje en gedroogde kruiden. Niet iedereen heeft verse kruiden thuis liggen, maar mocht je die wel hebben gebruik ze dan zeker! Ik deel vandaag een recept met jullie het makkelijke en simpele sausje.
Benodigdheden:
300 gr. Gezeefde tomaten
1 thl. Uipoeder
1 thl. Knoflookpoeder
1 thl. Paprikapoeder
Peper en zout naar smaak
2 thl. Oregano
6 blaadjes basilicum
Bereiding:
Doe de gezeefde tomaten in een kom en mix dit met de kruiden.
Snijd de basilicum fijn en doe dit bij de rest in de kom.
Nu is je pizzasaus klaar, gebruik het voor op de pizzabodem of probeer het eens tussen een tosti!
Enjoy!
No Comments