Er werd eerst zwijgzaam genoten en blikken gewisseld. ‘Hmm..’ was het eerste geluid wat de juryleden produceerden na een hap genomen te hebben van dé Melting Moments van Julia Taylor.
Het duurde niet lang voordat Julia werd overspoeld met complimenten. De koekjes waren heerlijk en nog veel meer.
In het daaropvolgende seizoen werd er weer teruggeblikt naar de smakelijke koekjes van de uit seizoen 4. Ze moeten dan ook wel echt overheerlijk zijn dacht ik, vast het proberen waard! Met de feestdagen voor de deur kon weinig me nog maar tegen houden. Daar ging ik dus, aan de slag in de keuken met de zachte koekjes gevuld met de zachte crème en heerlijke jam.
De koekjes zijn makkelijk te maken, alleen duurt het langer dan ik gewend ben. Al de moeite is het zeker waard! Bij ons zijn ze zo op, dus geniet van jou melting moments bij elke hap die je eruit neemt!
Benodigdheden: (Voor ±10 koekjes)
90 gr. Ongezouten boter
30 gr. Gezeefde poedersuiker
30 gr. Custard poeder
½ thl. Bakpoeder
90 gr. Bloem
Vanille botercreme;
50 gr. Roomboter
1 thl. Vanille aroma
½ cup poedersuiker
4 el. Aardbeienjam
Bereiding:
Verhit de oven op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
We beginnen als eerst met de koekjes.
Mix de boter voor 2 minuten in elektrische mixer tot de boter zacht en romig is.
Zeef de custardpoeder en poedersuiker en voeg dit toe aan de gemixte boter tot het een homogeen mengsel is.
Zeef de bakpoeder en de bloem samen en voeg dit aan de rest toe. Mix dit allemaal samen tot een deeg.
Om de balletjes te maken voor de koekjes weeg je elk balletje af op 10 gram. Zo heb je gelijke koekjes om op elkaar te doen later.
Leg elk balletje op de beklede bakplaat en druk een beetje plat. Om een mooie patroon te creëren op het koekje, druk je er zachtjes op met een vork. Werk zo elk deegballetje af.
Bak de koekjes af voor ongeveer 7 minuten. Hou het voor de zekerheid in de gaten juist omdat de baktijd zo kort is. Wanneer de koekjes goudkleurig zijn haal je ze eruit en laat je ze afkoelen.
Intussen dat de koekjes te liggen afkoelen maken we de botercrème.
Klop hiervoor de boter goed los tot romig samen met de vanille aroma. Vervolgens voeg je beetje voor beetje de poedersuiker toe tot je een zachte pasta hebt. Doe dit in een spuitzak met een kleine ster spuitmondje.
Verwarm een beetje aardbeienjam in een pannetje of magnetron en roer dit even door.
Goed! Nu hebben we dus de botercrème, koekjes en de jam klaar staan.
Sorteer de koekjes welke je op elkaar wilt hebben, dit vergemakkelijkt het proces naar perfecte koekjes.
Spuit op het eene koekje een ring botercrème en op het andere koekje besmeer een beetje jam. Leg vervolgens het koekje met de botercrème op het koekje met jam.
Doe dit bij alle koekjes en bestuif ze met poedersuiker. Klaar!
Zoals ik zei hebben de koekjes wat één op één aandacht nodig, maar dan heb je ook wat.
Serieus, i love this cookie! Enjoy!
Mocht je dit koekje uitproberen tagg mij op Instagram/Twitter of laat een reactie achter in de comments!
Wat is jou favoriete koekje?
5 Comments
Deze zien er echt leuk uit! Ik ga deze even opslaan :)
Maa shaa Allaah ik wil ook! Ze zien er heerlijk en schattig uit.. mijn complimenten sarah!
Dankje lieverd! Probeer het een keertje uit, ze zijn echt makkelijk te maken!
Wow! Ziet er geweldig uit :D
Mijn favoriete koekjes zijn Oreo’s en Chocolate Chip Cookies. Maar misschien verslaan deze koekjes mijn twee favorieten wel… ;)
Oreo en chocolate chip cookies zijn ook heerlijk! Wel moeilijk om chocolade te verslaan haha. Laat het me weten als je deze geprobeerd hebt, ben benieuwd wat je ervan vind!