Food, Hapjes

Bamihap

Bamihap- theorangegarden

Ik vind een bamihap heerlijk om te eten als snack. Ik eet dit niet te vaak, maar wanneer ik wat leftovers heb van de dag ervoor dan maak ik er weleens een bamihap van. Zo maak je van 1 gerecht toch twee verschillende dingen. De bamihapjes kun je ook goed invriezen en dat is soms wel fijn ter voorbereiding van een dagje wanneer je het druk heb. Ook natuurlijk handig zodat je niks hoeft te verspillen mocht het niet uitkomen om thuis te eten, dan kun je het altijd nog een andere keer eten. Ik maakte deze bamihappen dus met leftover Thaise mie, maar het kan ook heel goed met Oosterse bami. Het is net wat je lekker vind.

Benodigdheden:

400 gr. Klaargemaakte bami/mie
20 gr. Bloem
20 gr. Boter
75 ml. Water
½ bouillon blokje

Bloem
2  Eieren
Paneermeel

Bereiding:

Als eerst snijd je de klaargemaakte bami in kleine stukjes, ik knip dit meestal met een schaar. Je kunt het ook in een keukenmachine doen, maar zelf hou ik ervan dat er nog wat te zien is van de stukjes bami.

Nu maken we de roux, smelt de boter in een pannetje en doe daar de meel bij.

Doe er het bouillon blokje bij wanneer dat opgelost is en de meel gebakken is, doe je het water er bij.

Blijf goed alles mixen met een garde tot je een dikke saus hebt. Doe dit nu bij de bami en mix dit met elkaar.

bamihap 1-theorangegarden

Smeer het bami mengsel op een bakplaat tot 1 cm dik en laat dit opstijven in een koelkast.

Bamihap 3 -theorangegarden

Wanneer dit is opgestijfd snijd je het in blokjes. Wat je ook kunt doen is het vormen in een schijf zoals ik gedaan heb bij de groenteburgers.

bamihap 2-theorangegarden

Doe in drie verschillende kommen de bloem, paneermeel en geklopte eieren.

Bamihap 5-theorangegarden

Doe de bamihap in de bloem, dan door het ei en tot slot door de paneermeel.

Bak dit af in hete olie tot een goudbruin korstje en laat uitlekken op keukenpapier.

Heb je teveel bamihappen over, bak ze dan nog niet af en vries ze meteen in! Zo kun je een andere keer het er alleen uithalen en zonder te ontdooien afbakken!

Lekker met een schaaltje chillisaus om in te dippen! Enjoy!

Bamihap 6- theorangegarden Bamihap 6- theorangegarden

 

Bamihap 6- theorangegardenWat is jouw favoriete snack?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply xfaatje 24 augustus 2014 at 14:10

    Dit ziet er ZOO lekker uit meid! <3

  • Reply Aicha 24 augustus 2014 at 16:58

    Ohh jummy, ziet er verukkelijk uit!

  • Laat een reactie achter bij Aicha Cancel Reply