DIY, Food

DIY; Broek inkorten

diy broekinkorten-theorangegarden

Ik heb een paar jaar geleden een aantal naailessen gevolgd. Hier leerde ik hoe ik een naaimachine kon gebruiken en ik bepaalde kledingstukken kon maken. Helaas door omstandigheden toen der tijd, heb ik het niet lang genoeg gevolgd om echt veel zelf te kunnen doen. Dit is iets wat ik graag ooit nog wil oppakken, dus wie weet met de tijd.

Wel kan ik kleine dingen doen zoals een broek inkorten. Een keer heb ik dit in een winkel laten doen en dit koste mij €7,- belachelijk duur als je het mij vraagt! Je kunt het makkelijk zelf! Het is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Ik zal vandaag de manier delen hoe ik het doe met stappen foto’s. Ik moest namelijk een pyjama broek voor iemand inkorten en dat deed ik. Ik gebruikte wel een naaimachine, mocht je het zonder willen doen dan kan dat maar duurt wat langer.

Wat heb je nodig?
Een (stoffen)schaar
Speldjes
Een meetlint
Een naaimachine
Draad die past bij je kledingstuk

DIY broek inkorten- theorangegarden

Hoe ga je te werk?

Het makkelijkst is op welke lengte jij je broek wilt hebben. Ik doe op die plek een pinnetje. Zo
onder de broek op te vouwen. Voor het gemak werken we aan de broek binnenstebuiten.

2-4 cm onder de speld knip je de broek af. Nu is je broek nog te lang, maar dat gaat goed komen bij de volgende stap.

De broek is nu nog 2-4 cm te lang en dit is zodat we de broek netjes kunnen afwerken door de broek op te vouwen. Je vouwt de broek twee keer op naar boven tot aan de speld.

Speld de vouw vast en check even of je dit helemaal recht hebt gedaan en de vouw strak zit. Mocht je broek niet blijven zitten dan kun je er eventueel met een strijkijzer overheen zo blijft het zeker zitten in de vouw.

Doe dit allemaal ook bij de andere broekspijp.

Nu gaan we de broek vast naaien. Ik doe dit met een naaimachine en ga over de speldjes heen. Je hoeft hiervoor de speldjes niet te verwijderen, het lukt prima als je ze zoals op de foto hebt vastgespeld.

Je broek is nu helemaal af! Strijk alleen nog even het randje plat en je ziet er niets meer van!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Raisa 30 augustus 2014 at 11:28

  Hayy, ik las dat je naailessen had gevolgd mag ik vragen waar je dat had gedaan en hoeveel dat kostte?
  Groetjesss succes met je blog!! Xx

  • Reply theorangegarden 30 augustus 2014 at 20:33

   Tuurlijk mag je dat vragen! Niet heel bijzonder, maar heb het in een buurthuis gevolgd en betaalde €10,- per maand voor in totaal 10 uur geloof ik. Ken het adresje niet meer uit mijn hoofd, mocht je het willen dan kun je mij even mailen via de contact pagina <3 Heel erg bedankt!

  Leave a Reply