Food, Zoet & gebak

Worteltaart

Wortelcake -theorangegarden

Dit is één van favoriete cakes, heerlijke worteltaart met creamcheese frosting. Mocht je denken wat gek wortel in een taart? Geloof me hier proef je niks van terug. De wortelcake heeft een heerlijk smeuige structuur en in combinatie met de creamcheese frosting is het perfect! Ik gebruik verschillende specerijen, om het nog lekkerder te maken. Klik gauw verder voor het recept wat ik er nog meer in verwerkt heb! 

Benodigdheden:

230 gr. Wortel
240 gr. Bloem
150 ml. Olie
50 ml. Melk
200 gr. Suiker
1½ thl. Bakpoeder
½ thl. Vanille suiker
3 Eieren
1 thl. Kaneel
1/2 thl. Gember
snufje Nootmuskaat
snufje Zout
87 gr. Kokos
100 gr. Walnoten

Creamcheese frosting:

110 gr. Roomkaas (kamertemp.)
35 gr. Boter (kamertemp.)
160 gr. Poedersuiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C en beboter een springvorm van max. Ø26cm en bekleed de bodem met bakpapier.

Zeef de bloem,bakpoeder,kaneel,gember, nootmuskaat en zout in een kom. Mix dit even door elkaar, dat is belangrijk zodat alle ingrediënten in de cake straks goed verdeeld zijn.

Voeg de eieren, olie, suiker en vanile suiker toe aan de droge ingrediënten.

Mix dit door en voeg beetje voor beetje de melk toe.

Rasp de wortel en hak de walnoten fijn.

Voeg de kokos, wortel en walnoten toe aan het mengsel en meng dit door met een spatel.

Doe het beslag in de vorm en strijk glad, bak het af in de oven voor ongeveer 60 minuten.

Maak de creamcheese frosting door de roomkaas en boter goed te mixen, voeg vervolgens beetje voor beetje de poedersuiker erbij.

Laat de cake volledig afkoelen voor je de creamcheese frosting erop smeert. Garneer eventueel met walnoten.

Wat is jou favoriete taart? En maak jij ook weleens worteltaart? Laat me weten in de comments hoe jij worteltaart het lekkerst vind!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply chee 15 september 2014 at 21:45

    Ah lekkeeeerrrr…. Ik maak ook vaak worteltaart op bestelling enzo. Sinds een paar dagen ben ik soort van aan het lijnen en dan zie ik dit voorbij komen!!!

    Het water loopt me in de mond…

    • Reply theorangegarden 15 september 2014 at 22:20

      Jaa, het is zo yummy he!

  • Reply Oem Nusaybah 28 januari 2015 at 17:46

    Aah ik ga dit binnenkort proberen dan zal ik hem met je delen op insta ziet r echt heerlijk uit hmmm

    • Reply theorangegarden 29 januari 2015 at 00:52

      Wat leuk Oem Nusaybah, zie graag jou creatie op instagram tegemoet <3

    Laat een reactie achter bij chee Cancel Reply