Ik maakte een keer eerder een spinazie fetta spiraalbrood, wat heerlijk was bevallen. Het is natuurlijk een standaard combinatie waarbij niet veel fout kan gaan. Nu heb ik wat anders, geïnspireerd door mijn schoonmoeder. Zij maakt dit namelijk altijd al en ik heb het naar haar idee gemaakt. Het is een simpel deeg, wat niet hoeft te rijzen. Wel laat ik het altijd even rusten, maar zelfs dat hoeft eigenlijk niet. Je kunt het vrijwel direct gebruiken en dat is fijn als je haast hebt en geen zin heb om zolang te wachten op je deeg.
Ook de vulling is zo gedaan en ook daarmee valt natuurlijk mee te variëren!
Benodigdheden:
Deeg:
250 gr. Bloem
50 gr. Fijne griesmeel
200 ml. Water (ongeveer)
Snufje zout
zonnebloem olie (voor bij het plat maken van het deeg
Vulling:
300 gr. Gehakt
300 gr. Spinazie
1 ui
2 tenen knoflook
1 thl. Pikante paprikapoeder
½ thl. Gember poeder
Klein bosje koriander
Klein bosje peterselie
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Doe de bloem, griesmeel en zout in een kom en voeg hieraan beetje voor beetje het water. Ondertussen kneed je dit door tot je een mooie bal kan vormen van het deeg.
Bebloem je werkplek en kneed het deeg nog door tot een soepel deeg.
Smeer de deegbal in met olie en leg dit even apart bedekt met plastic folie.
Maak nu de vulling.
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit dit aan in een hapjespan.
Voeg de gehakt toe en rul dit in de pan.
Voeg aan het gehakt de peterselie, koriander en kruiden toe.
Was de spinazie en leg dit op de spinazie. Het lijkt misschien heel veel, maar het zal heel erg slinken.
Breng nog eventueel op smaak met peper en zout en mocht je van pikant houden dan zou ik er nog wat cayennepeper doorheen doen.
Nu gaan we het spiraalbrood maken. Verdeel het deeg in 8 balletjes en vul het deeg op dezelfde manier als het spinaziefetta spiraalbrood.
(bovenstaande foto is van het spinazie fetta spiraalbrood)
Leg dit in ronde bakplaat en besmeer het met eigeel zodat het een kleurtje krijgt tijdens het bakken.
Bak de spinazie gehakt spiraalbrood af voor ongeveer 20-30 minuten op 190°C tot de bovenkant goudbruin is.
4 Comments
Mash’allah… ziet er zo heerlijk uit!!!!
Ik ben zo dol op al jou recepten!!
En je uitleg en foto’s!
Shokran voor het delen lieverd!
xxxx
Aah dankjewel lieverd! Krijg altijd een glimlach op mijn gezicht van zulke leuke reacties! Graag gedaan <3 xx
Heerlijk! Ik maak ze weleens met alleen gehakt, zal de volgende keer het eens met spinazie proberen :)
Yummy ook lekker inderdaad, je kunt het met zoveel verschillende dingen vullen <3 Ben benieuwd wat je van deze combinatie vind!