Ik ben dol op pizza zoals jullie onlangs hebben gemerkt en geloof me je zult hier nog veel meer pizza recepten tegenkomen in de toekomst. Aangezien je er eindeloos mee kunt varieren wil ik graag van alles proberen. Dit keer een pizza met een witte bodem van ricotta en als topping spinazie.
Ik gebruikte hier diepvries spinazie zorg er dan wel voor dat je de spinazie goed uit lekt. Wil je verse spinazie gebruiken was deze dan en blancheer voor een paar minuten in heet water tot het geslonken is. Laat dit vervolgens ook goed uitlekken en gebruik het dan pas. Pizza ricotta met spinazie is een vegetarische pizza en door het gebruik van ricotta moet je er wel opletten hoe je zout doseert aangezien de ricotta al zout bevat.
Benodigdheden:
Ricotta
Spinazie (ontdooid of vers)
Mozzarella
Geraspte kaas (jong belegen of parmezaanse kaas)
Uien
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Maak je pizzadeeg klaar en verdeel dit over de bakplaten.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de ricotta los met een beetje peper en zout. Eventueel een beetje cayenne peper en smeer dit uit over de bodem van je pizza.
Beleg de pizza vervolgens met een beetje kaas en verdeel hier over de uiringen en de spinazie.
Eindig zoals gewoonlijk met de geraspte kaas en de mozzarella. Breng op smaak met zout en peper en bak af in de oven tot de korst goudbruin is. Enjoy!
2 Comments
Ziet er lekker uit!!!
Dankje! <3