Food, Hoofdgerecht

Fusilli met een zoete tomatensaus

fussili ketjap 1 - Theorangegarden

Dit is een lekkere fusilli met een zoete tomatensaus. De tomatensaus is zoet door de ketjap die ik gebruik en misschien ook een beetje door de zoete paprika. Ook kun je het gerecht meer pit geven door een pepertje of een theelepel sambal toe te voegen. Zelf doe ik dat niet aangezien we dan niet met z’n allen ervan kunnen eten hier thuis. Als je dol bent op pasta als ik, zou ik dit gerechtje zeker een kans geven om uit te proberen het is simpel en valt hier goed in de smaak!

Benodigdheden

500 gr. Pasta (Fusilli)
250-300 gr. Gehakt.
1 paprika
1 wortel
1 ui
3 tenen knoflook
2 stengels selderij
1 blik gepelde tomaten
2 el. Ketjap manis
2 el. Oestersaus
1 thl. Zoete paprikapoeder
½ thl. Gemberpoeder
1 el. oregano
200 ml. runderbouillon
Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Breng een grote pan met water aan de kook en voeg hier een eetlepel zout aan toe. Kook hierin de pasta zoals de verpakking aan geeft.

Rul de gehakt met het fijngesneden uitje. Na twee minuten voeg je de knoflook, wortel, selderij en paprika toe. Zorg ervoor dat alles fijngesneden is.

Maak de gepelde tomaten fijn met een vork of breek ze in de pan. Meestal doe ik het in de pan en dat werkt prima. Wil je echt een gladde pasta, maal het dan fijn door een speciale zeef of gebruik je keukenmachine.

Voeg alle kruiden toe en de bouillon en laat dit even inkoken.

Voeg ook de ketjap en oestersaus toe.

Wanneer de saus is ingedikt kun je de pasta mengen met de saus. Serveer direct met een beetje geraspte kaas en een frisse salade. Enjoy!

fussili ketjap - Theorangegarden

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Layla 16 februari 2015 at 14:44

    dat ziet er erg lekker uit. Ben dol op pasta’s!

  • Leave a Reply