Benodigheden:
Tagliatelle (voor 4-5 personen)
500 gr. Garnalen, gepeld en schoongemaakt.
2 teentjes knoflook
1 el. Italiaanse kruiden
½ thl paprikapoeder
Peper & zout
1 ui
1 rode of groene paprika
6 teentjes knoflook
1 broccoli of twee handen vol bladspinazie
250 gr. Champignons
1 visboulion blokje
Voor de saus:
200 gr.crème fraîche
250 ml melk
250 ml water
1 thl. Italiaanse kruiden
½ thl. Paprikapoeder
1 thl. Knoflookpoeder
½ thl. Gedroogde basilicum
½ thl. Gedroogde bieslook
½ thl. Uienpoeder
Snufje korianderpoeder
1 el maizena
1 thl. meel
Peper en zout
Bereiding:
Je legt in een kom de garnalen die kruid je met 2 teentjes knoflook, oregano, paprikapoeder, zout en peper.
Fruit in de pan de fijngesneden ui en knoflook. Voeg dan het bouillonblokje toe en de rest van de groenten. Vervolgens doe je de gemarineerde garnalen er ook bij.
Voeg nog wat extra Italiaanse kruiden toe op smaak.
Zet een grote pan met kokend water op en blancheer hierin je broccoli. Wanneer de broccoli gaar is leg je dit even opzij op een bord. Laat het water koken en voeg hierin de tagliatelle en kook dit tot beetgaar.
In een steelpannetje maken we ondertussen de saus:
Doe alle droge ingrediënten in een kom en mix dit goed met elkaar.
Vervolgens doe je de melk en water in een steelpannetje en voeg je de mix toe en meng dit goed met een garde zodat er geen klontjes in komen. Breng dit aan de kook.
Wanneer het begint te koken voeg je de crème fraîche toe en meng dit goed samen.
Nu is de saus klaar en kun je dit toevoegen aan je groenten en garnalen. Ook doe je de broccoli erbij.
Mix dit allemaal goed samen en schep de tagliatelle er ook doorheen!
Buon appetito!
Wat is jouw favoriete pasta gerecht?
4 Comments
Ziet er heerlijk uit!
Dankje Bouchra!
Looks delish!
Dankjewel Kauthar!