Food, Hoofdgerecht

Kipkerrie met ananas en witte rijst.

kipkerrie rijst-theorangegarden

Wanneer ik een beetje haast heb of mij niet lekker voel. Dan heb ik geen zin om te lang in de keuken te staan. Een maaltijd als deze is dan echt een uitkomst. De meeste ingrediënten heb ik meestal in huis. Ik maak de kipkerrie met ananas en witte rijst. Bij de witte rijst kook ik nog wat doperwten mee, om wat extra’s te geven aan het gerecht. Mocht je hier niet van houden dan kun je dit natuurlijk weg laten.

Benodigdheden:

300 gr. Kipfilet
1 ui
1 rode paprika
2 tenen knoflook
5 schijfjes ananas
3 volle thl. kerriepoeder
200 ml. Room
Peper en zout naar smaak
1 cup doperwten
Rijst

Bereiding:

Breng de rijst aan de kook met de doperwten. Zo heb je twee vliegen in één klap en hoef je de doperwten niet apart te koken.

Snijd de kipfilet in stukjes en bak dit met een gesnipperd uitje en de geperste knoflook.

Voeg de kerriepoeder toe en bak dit mee.

Snijd de paprika en ananas in kleine blokjes en voeg dit toe aan de rest in de pan.

Wanneer alles gaar is voeg je de room toe en laat je dit indikken tot een romig sausje. Breng alles op

smaak met zout en peper.

Serveer de saus met de witte rijst met doperwten en een beetje sambal (als je van pittig houd). Enjoy!

kipkerrie rijst 2-theorangegarden

Welk gerecht maak jij meestal wanneer je niet helemaal lekker bent en toch wilt koken?      Laat het me weten in de comments!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply Dieuw 12 augustus 2014 at 12:38

    ooh heerlijk!! en lekker makkelijk!

    hoeveel room heb je nodig? ik zie deze niet staan bij de benodigdheden? of lees ik er nou over heen.

    Liefs Dieuw

    • Reply theorangegarden 13 augustus 2014 at 12:27

      Heel erg bedankt dieuw! Haha, nee ik had er overheen gelezen jij bent juist scherp! Heb het meteen aangepast in het recept! <3

  • Reply Dieuw 13 augustus 2014 at 12:29

    Shokran!! In Shaa Allah vrijdag ga ik dit lekker maken :-).. kijk er nu al naar uit.

    x

    • Reply theorangegarden 13 augustus 2014 at 12:36

      Ben benieuwd wat je ervan, laat het me weten of tagg mij op instagram! <3

      • Reply Dieuw 13 augustus 2014 at 12:37

        Ik laat het je zeker weten…

        Xxxx

  • Reply Linnn 16 september 2014 at 18:37

    Mijn favoriet <3 thnx.. :)

    Liefs Linn

    • Reply theorangegarden 17 september 2014 at 01:10

      Graag gedaan! <3 Ik vind het ook yummy!

  • Reply imane 12 december 2014 at 13:13

    Hheey sarah, ik vond dit gerecht erg lekker! Ik denk dat het nog lekkerder is als je verse ananas gebruikt in plaats van uit blik. Volgende keer ga ik dat doen! Xx

    • Reply theorangegarden 12 december 2014 at 21:21

      Wat leuk dat je het hebt uitgeprobeerd! Ja dat kan ook, ook gezonder!

    Laat een reactie achter bij imane Cancel Reply