Food, Zoet & gebak

Babykoekjes

babykoekjes- theorangegarden

Als je me volgt via Instagram dan heb je deze koekjes al eens eerder zien voorbij komen. Ik had deze namelijk gemaakt voor een vriendin die pas bevallen was. Na vele vragen naar het recept en de vraag hoe ik ze gemaakt heb wil ik dit vandaag met jullie delen. Ook kun je meedoen met een winactie (deze komt maandag als extra post online)!

Ik heb hier het recept van Laura gebruikt van Laura’s bakery, het is een super makkelijk recept en het fijne aan deze koekjes is dat ze niet uitlopen. Je kunt in principe elke uitsteker of plugger hiervoor gebruik, alleen hier gebruikte ik baby pluggers.

Benodigdheden:

150 gram witte basterdsuiker
50 gram vanillesuiker
200 gram boter
1 ei
400 gram bloem

Bereiding:

Doe de witte basterdsuiker, vanille suiker in een kom en mix hier de boter (op kamertemperatuur) doorheen, tot je een egaal mengsel hebt.

Voeg hieraan een eitje toe (ook op kamertemperatuur) en mix dit goed door.

Wanneer je eitje goed is opgenomen in het deeg, voeg je de bloem toe en mix je dit tot je een deegbal hebt.

Wikkel je deeg dan in plastic folie en laat dit rusten in de koelkast voor minimaal een uur. Je kunt het deeg ook de avond ervoor maken, dan kun je de volgende dag meteen aan de slag.

Bebloem je aanrecht en rol het deeg uit tot 0,5 cm dik en steek de vormpjes eruit.

Leg de koekjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier en bak ze af in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 10 minuten.

babykoekjes 1- theorangegarden

Mijn koekjes hierboven waren iets te bruin, zelf vond ik de smaak er niet op minder worden, maar let dus vooral op de kleur van je koekje bij mijn oven ging het heel snel.

Laat de koekjes afkoelen en dan kunnen we beginnen met decoreren.

Rol je fondant uit en steek de vormpjes eruit met je cutter.

Wanneer de koekjes afgekoeld zijn kun je een beetje botercrème, chocopasta of alleen water gebruiken als plak middel zodat het allemaal goed blijft zitten.

Ik gebruikte hier een klein beetje water en plakte het fondant erop. Wat je ook kunt doen is de achterkant van je fondant heel licht bevochtigen en het zo plakken op je koekje. Persoonlijk vind ik de eerste manier makkelijker.

Decoreer je koekjes met pareltjes en/of ander strooisel. Je kunt het zo maken zoals jij wilt! Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Nadia 12 september 2014 at 20:43

    Waar heb jij je babypluggers gekocht?

    Gr, nadia

    • Reply theorangegarden 13 september 2014 at 17:10

      Je kunt ze kopen in verschillende taartwinkels, ook bij Pipoos zijn ze te koop.

  • Reply Kim 12 september 2014 at 21:58

    Heel leuk! Een vriendin is vandaag bevallen dus deze ga ik zeker maken. Even kijken of ik ergens in de buurt uitstekers kan vinden.

    • Reply theorangegarden 13 september 2014 at 17:11

      Gefeliciteerd! Ze zal er vast erg blij mee worden!

  • Reply Fouzia 15 september 2014 at 16:31

    Zeker een leuk cadeau ( kraam visite) en binnenkort ook me schoonzus inshallah gaat bevallen. Egt leuk idee en is iets apart nooit bedacht dank je wel sarah.

  • Laat een reactie achter bij Nadia Cancel Reply