Ik had laatst een shoplog gedeeld met “Heel Holland bakt” bakspullen die verkocht worden bij de Albert Heijn. Later kocht ik een mini tulband bakvorm alhoewel ik er wel veel negatiefs over gehoord had heb ik het toch gekocht. Ik dacht misschien is het dan juist leuk om hem uit te testen. Ik liep namelijk met de vraag rond, hebben andere deze bakvorm op een verkeerde manier gebruikt? Ligt het aan de vorm zelf? Daar kon ik maar op één manier achter komen, door het zelf te testen!
De vorm koste normaal €7,- en ik betaalde €3,50 vanwege de afprijzing! Dus vandaag een review van de tulband bakvorm.
Op de verpakking staat alle belangrijke informatie. Het is geschikt voor 12 stuks en kan tot 230°C in de oven. Het is belangrijk om geen scherpe voorwerpen te gebruiken om bijvoorbeeld de cake eruit te halen. Hierdoor kan de tulband bakvorm beschadigd raken en dat wil je niet. Hij is niet geschikt voor de magnetron en bij het reinigen doe je dit met een zachte doek of spons. Wat ook belangrijk is om de vorm meteen te drogen.
Nou, let’s test!
Zo zien de vormpjes eruit. Ik vind ze echt een ideaal formaat elk vormpje heeft een doorsnede van 7 cm. Ik kom dit formaat ook vaak tegen in kookboeken dus dat is handig!
Voor ik mijn beslag ging maken vette ik de bakvorm in met margarine.
Zorg ervoor dat je elk plekje mee insmeert en tot aan de rand. De tulbandcakejes rijzen in de oven en je wilt niet dat het tulbandcakeje blijft plakken aan de rand.
Vervolgens doe ik in elke tulbandvormpje een beetje bloem en draai ik tikkend met de vorm tot het hele tulbandvormpje bedekt is met een een laagje bloem. Zie je dat er nu nog plekken ze die niet bedekt met bloem zijn. Dan heb je die waarschijnlijk gemist met het invetten van de vorm.
Vet de plekjes in en voeg weer een beetje bloem bij en tik dit weer af.
Breng met een ijslepel je beslag in de bakvorm. Ik wist even niet tot hoever ik ze moest vullen dus vulde ik ze de eerste keer te weinig. Bij de tweede keer deed ik er één ijslepel beslag in en dat was perfect.
Oke, nu kwamen ze uit de oven en leken een beetje gek van de bovenkant, had ze wat beter verwacht, maar goed het gaat nu vooral of het blijft plakken in de vorm. Wel werd het bij de tweede keer beter, toen vulde ik ze dus met één ijslepel per vorm, helaas heb ik hier geen foto van.
Ik pakte mijn rooster en draaide mijn tulbandvorm om. Tikte het nog even na, mocht er iets blijven plakken.
Toen ik mijn vorm omhoog tilde waren ze allemaal los gekomen en bleef er helemaal niks achter.
Slechts paar druppels margarine.
Ik ben dus super tevreden over deze bakvorm voor de mini tulbandjes. Hij laat makkelijk los als je het op deze manier invet. Stel het blijft wel plakken zet er dan voor de zekerheid een natte thee doek op bij het omdraaien en tik dan op de vorm. Meestal helpt dat ook om ze los te krijgen.
Mocht je deze vorm graag nog willen en is hij niet meer bij jou albert Heijn te koop, je kunt hem ook hier kopen op bol.com, alleen wel voor de volle prijs.
Heb jij nog wat heelhollandbakt artikelen gekocht? Deel hieronder waar je blij meebent en wat je graag had willen hebben! Ben erg benieuwd naar jullie reacties !
4 Comments
Mooie bakvorm, besaha!
Dankje Ukht, BarakAllaahu fieki <3
Mooie review! Ik heb de tulbandvorm in mijn handen gehad, maar niet gekocht omdat ik dacht dat ik hem niet vaak genoeg zou gebruiken. Ik heb wel de brownie en quiche vorm gekocht en die zijn allebei heel fijn. De wegwerp spuitzakken moet ik nog testen. Ook heb ik flink wat meel ingekocht, vooral amandelmeel voor de helft van de prijs is natuurlijk heel fijn!
Oh die brownie vorm lijkt me erg handig! De amandelmeel heb ik ook gekocht, dat was inderdaad een super prijsje dus die kon ik niet laten liggen. Ben erg benieuwd naar de spuitzakken of die goed zijn.