Dit gerecht is zo simpel maar stond al heel lang op mijn foodbucket lijst. Dus hier is hij nu eindelijk het meest bekend als comfortfood in Amerika, mac and cheese. Macaronie en kaas, daar komt het op neer. Dus hou je van beide dan is dit een ideaal gerecht. Makkelijk, snel, ongezond ( niet schuldig voelen dit mag zo nu en dan) en de kids love it!
Benodigdheden:
500 gr. macaroni
154 gr. Cheddarkaas
236 gr. Jonge kaas
handje broodkruimels
100 gr. champignons
133 gr. boter
50 gr. bloem
1 liter melk
1 thl. cayennepeper
1/2 thl. nootmuskaat
peper en zout naar smaak
1 thl. mosterd
Bereiding:
Kook de macaroni een paar minuten minder lang dan staat aangegeven op de verpakking. Je macaroni kan namelijk nog nagaren in de oven. Zo krijg je ook overgare mac and cheese.
Doe de boter in een pannetje en laat die smelten.
Wanneer die gesmolten is voeg je de bloem toe en de cayennepeper en nootmuskaat.
Meng dit samen met een garde en voeg langzaam de melk toe.
Mix dit door elkaar en je zult zien dat het dikker wordt.
Wanneer de saus is ingedikt doe je het vuur uit. Voeg de kazen toe en de mosterd en mix dit goed door tot de kaas gesmolten is. Voeg eventueel nog wat kruiden toe en peper en zout en mix dit weer goed door.
Bak in een koekenpan de champignons tot ze gaar zijn
Wanneer de macaroni gaar is giet je dit af en mix je de macaroni, champignons en de kaassaus goed samen.
Doe dit in een ovenschaal en verdeel hierover nog extra geraspte kaas en tot slot de broodkruimels.
Bak dit in de oven op 200°C tot de bovenkant goud bruin is. Direct serveren wanneer het nog warm is, dan eet je het op z’n best! Enjoy!
1 Comment
Echt het ultieme comfort food! Niet heel gezond, maar zó lekker.