Kipsaté is super lekker alleen al. Laat staan bij een rijsttafel of als schotel met een portie friet en salade. Ik kan er zo van genieten. Ik deelde een tijdje terug pindasaus en ook deze gebruik ik vaak bij dit recept. Mocht je geen zin hebben om die moeite te doen, dan kun je natuurlijk ook kant en klare pindasaus gebruiken van de winkel. Één ding is zeker er is geen kipsaté zonder satésaus!
Benodigdheden:
250 gr. Kipfilet
2 tenen knoflook
2 el. Ketjap manis
1 thl. Kurkuma
1 thl. Chilipoeder
1thl. Gemberpoeder of een duim verse gember
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Bereid de satésaus (of gebruik een kant en klare uit de winkel). Leg dit even opzij.
Snijd de kip in blokjes en leg dit in een kom.
Marineer de kip met de bovenstaande ingrediënten en laat dit minimaal 30 minuten staan. Het beste is om dit de avond ervoor te maken en te laten overnachten in de koelkast. Zo trekken de smaken nog beter in.
Doe dan de kip in de satéstokjes en bak dit af in een droge koekenpan.
Verwarm ondertussen de satésaus en giet dit over de satéstokjes wanneer ze klaar zijn. Wat je ook kunt doen is de satéstokjes in dippen zo heeft ieder stukje kip een laagje saus.
2 Comments
Mmm heerlijk ik ben er dol op! Ik marineer het liefst echt een hele nacht. Smaakexplosie heb je dan!
ik ben dol op kipsate, ga deze variant een keer uitproberen