Deegwaren, Food

Zachte Kipbroodjes

kipbroodjes, brood, hartig, zachte broodjes

Ik vind het heerlijk om lekkere hartige broodjes te maken. De zachte kipbroodjes vallen altijd goed in de smaak. Ook kun je de broodjes vormen naar wens. Ik heb mijn best gedaan zo goed mogelijk te beschrijven hoe ik dit heb gedaan. Het is een makkelijke manier om broodjes te vullen. Het leuke vind ik van deze techniek is dat je zo duidelijk kunt zien wat erin zit.

Maak je weleens recepten van mijn blog laat het me dan vooral via sociale media weten, vind het altijd heel leuk om jullie creaties te zien!

 

Benodigdheden: (25-28 broodjes)

Deeg:

400 gr. Bloem
40 gr. Melkpoeder (Nido)
1 el. Gedroogde gist
½ thl. Zout
1 thl. Suiker
1 ei
200-250 ml. water

Vulling:

150 gr. Kipfilet
1 prei
1 paprika
1 ui
3 tenen knoflook
1 el. Gedroogde peterselie
1 thl. Pikante paprikapoeder
½ thl. Chilipoeder
1 thl. Kurkuma
Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Doe de bloem en de melkpoeder in de een kom.

Maak een kuiltje in het midden en doe daar het ei, gist, water (200 ml.) en de suiker in.

Strooi het zout aan de buitenkant over de bloem, dit doe ik zodat ik de gist niet meteen dood door het zout en zo zit het alvast in de kom en vergeet ik het niet later.

Laat dit even staan tot de gist schuimt. Kneed dan tot een egaal en soepel deeg. Is het te droog voeg dan nog een beetje water toe, te plakkerig een beetje bloem. Elke bloem is anders dus dit moet wel een beetje op gevoel.

Leg dit deeg in een schone kom en laat dit rijzen voor 1 uur tot het verdubbeld is in volume.

Ondertussen maak je de vulling. Snijd alle groenten fijn en de kipfilet in kleine stukjes.

Bak alles in een koekenpan en voeg de kruiden toe. Laat het mengsel nu goed afkoelen.

Wanneer het deeg klaar is rol je het uit tot een dunne plak en snijd je er rondjes uit. Ik sneed er rondjes uit met een ring van 8 cm. Dus de broodjes waren vrij klein maar voor mij precies goed. Wil je ze groter hebben, dan krijg je minder broodjes uit dit recept.

Vervolgens maak je 2 sneetjes evenwijdig en doe je de vulling in het midden.

Pak beide kanten en doe de een door het andere sneetje. Zo krijg je de vorm zoals op de afbeelding.

Kipbroodjes 2 - theorangegarden

Kipbroodjes 3- theorangegarden

Besmeer de broodjes met een los geklopt eitje en strooi er een beetje sesamzaad of anders zaad op.

Bak ze af in een voorverwarmde oven op 180°C tot goudbruin.

Kipbroodjes- theorangegarden

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply kelly 26 januari 2015 at 14:24

    Dit ziet er prachtig en heel lekker uit!! deze sla ik op voor aankomend weekend!!!

    • Reply theorangegarden 27 januari 2015 at 00:33

      Wat leuk Kelly, laat je me weten wat je ervan vind? hihi

  • Reply Nilou 26 januari 2015 at 18:46

    Dat ziet er geweldig ‘posh’ uit!

  • Reply Layla 26 januari 2015 at 20:30

    wij zijn dol op kip… en deze zien er erg lekker uit… wil het zeker een keer uitproberen

    • Reply theorangegarden 27 januari 2015 at 00:33

      Laat het me weten als je ze uitgeprobeerd hebt, ben benieuwd wat je ervan vind! <3

  • Reply Jorien 27 januari 2015 at 02:56

    Héérlijk! Ik ga ze binnenkort lekker uitproberen.

  • Leave a Reply