Ik ben dol op ovenschotels en maak ze daarom regelmatig. Voornamelijk in de winter vind het lekker om een rijkgevulde ovenschotel te eten. Wel moet ik zeggen dat deze ook perfect is voor de warmere dagen. Deze romige aardappelschotel is valt niet heel zwaar op de maag en is daarom geschikt voor altijd! Zeker het proberen waard!
Benodigdheden:
7 aardappelen
1 paprika
2 tomaten
1 ui
2 tenen knoflook
200 ml. Room
2 blokjes tuinkruiden bouillon (of andere bouillon)
1 thl. Pikante paprika poeder
1 el. Gedroogde peterselie
½ thl. knoflookpoeder
Peper en zout naar smaak
50 ml. melk
Bereiding:
Schil en snijd de aardappelen in plakjes. Leg ze in een pan met water en zout en breng dit aan de kook.
Snijd ondertussen de paprika in ringen, de tomaten in plakjes en de ui in halve ringen.
Maak alvast de saus door 2 teentjes knoflook te persen en aan te fruiten in de pan.
Voeg de room toe en de kruiden en mix dit goed.
Voeg een paar scheutjes melk toe ongeveer 50 ml. Om de saus een klein beetje uit te dunnen.
Wanneer de aardappels bijna gaar zijn giet je ze af en leg je ze in een ovenschaal.
Voeg nu de ui, paprika en tomaat toe en een handje geraspte kaas.
Weer een laagje aardappel etc.
En na het derde laagje aardappel giet je de saus en weer een handje geraspte kaas (of meer als je dat lekker vind).
Bak de ovenschotel af in de oven op 200 graden tot het goudbruin gekleurd is. 20 minuten ongeveer.
Garneer met verse peterselie en serveer met een frisse salade! Enjoy!
2 Comments
dat ziet er erg lekker uit!!! Wil ik een keer uitproberen. Hier zijn ze dol op aardappelen
Oh wauw dit ziet er héérlijk uit zeg. I wanna dig in haha.