Banketbakkersroom is ontzettend makkelijk om te maken. Je hebt er niet veel voor nodig en het enige wat je misschien niet in huis zult hebben is een vanillestokje. Met banketbakkersroom kun je taarten vullen en vlaaien maken. Ik maakte een tijdje geleden heerlijke mini vlaaitjes hier kun je onder andere de banketbakkersroom ook voor gebruiken.
Banketbakkersroom is ook goed in te vriezen. Doe de banketbakkersroom in een plastic bakje en laat het weer ontdooien in de koelkast. Handig voor als je teveel gemaakt hebt dan nodig of je altijd een voorraadje wilt hebben.
Benodigdheden:
500 ml. melk
150 gr. Suiker
1 vanille stokje
4 eidooiers
15 gr. Bloem
Bereiding:
Breng de melk aan de kook met het merg van het vanillestokje.
Voeg hieraan de helft van de suiker.
Mix de andere helft met de eidooiers en de bloem en leg dit apart.
Wanneer de melk begint te koken doe je een scheutje melk bij het eimengsel en mix je dit goed door. Doe dan het eimengsel bij de melk in het pannetje en kook dit ongeveer 4 minuten door. Je merkt dat het mengsel dikker word.
Giet dit dan (door een zeef) in een diepe kom of een bord (wanneer je het snel wilt laten koelen is dat handig) en leg er plastic folie op.
Zorg ervoor dat het plastic folie tegen het mengsel aankomt. Bedek zo de banketbakkersroom in zijn geheel. Wanneer je dit niet doet krijg je een soort vliesje erop en dat is niet fijn. Je kunt dit vergelijken met het melkvliesje wat je soms hebt bij het koken van melk.
Laat de banketbakkersroom afkoelen in de koelkast. Wanneer het is afgekoeld is het klaar voor gebruik! Enjoy!
Wat maak jij graag klaar met banketbakkersroom?
4 Comments
doet mij gelijk denken aan die roombroodjes met poedersuiker… die at ik als klein meisje zo veel
Mijn ouders kochten die broodjes vaak na het boodschappen, the good old times <3
Assalaam alaykoem, kan ik ook vanillesuiker gebruiken ipv een vanillestokje denk je?
Wa alaikum salaam Aisha, dat kan zeker. Ik zou dan de suiker verminderen en drie zakjes vanille suiker ervoor in de plaats gebruiken. Wel is de smaak met een vanillestokje veel rijker en lekkerder.