Ik ben dol op chocolade en ook deze amandel brownie mag er wezen. Ik heb al eerder een recept van brownies gedeeld op de site, dat waren de gemarmerde brownies. Ook echt een aanrader, vooral als je niet zo een fan bent van noten, zal ik die andere zeker een kans geven of bij dit recept de noten weg laten. Ik gebruik amandelen, maar je kunt ze natuurlijk ook vervangen met pecan noten en andere lekkere noten.
Het fijne aan dit recept is dat je geen chocolade nodig hebt, alleen cacao. Ik heb meestal beide in huis, maar soms kom ik tekort aan chocolade en ga ik liever voor de brownies met alleen cacao. Deze amandelbrownies zijn heerlijk en simpel om te maken!
Benodigdheden:
100 gr. Bloem
150 gr. Suiker
36 gr. Cacao
Snufje zout
1 thl. Bakpoeder
2 eieren
20 gr. Boter
Handje amandelen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakvorm van 20 x 20 met bakpapier of smeer in met boter het en bestuif het met bloem.
Smelt de boter en laat dit een beetje afkoelen.
Zeef alle droge ingrediënten in een kom en voeg hier aan de eieren en de boter. Mix dit allemaal goed door.
Hak de amandelen in stukken en voeg ze toe aan het mengsel. Bewaar een beetje dit kun je dan er boven strooien straks.
Doe nu het mengsel in een brownie vorm en strooi hierover de rest van de amandelen.
Bak dit af op 160°C voor 35 minuten.
Laat dit afkoelen op kamertemp. Enjoy!
3 Comments
Dit ga ik zeker maken als ik weer eens zin heb ik brownies, maar tekort kom aan chocola!
Ik vroeg me wel af.. Hoeft er echt maar 20 gram boter in of is dat een typfoutje en moet het 200 zijn?
Bedankt Salma het was inderdaad een foutje. <3
Heerlijk! Ik ben dol op brownies met amandelen X