Diepvries bladerdeeg! Wat kun je er niet mee. Nou, echt van alles natuurlijk. Je kunt er lekkere hartige hapjes van maken of zoete gebakjes zoals de mini vlaaitjes of kleine knabbels en oneindig vele andere dingen. Ik heb het altijd in de vriezer liggen. Mocht ik ergens zin in hebben en het willen maken, dan kan dat dus altijd! Ook is het handig bij een onverwachts bezoekje of wanneer je zelf op bezoek gaat en je graag wat wilt meenemen. Ik heb dit keer bladerdeeg tonijn pakketjes gemaakt. Een kleine pakketje met tonijn en groente in leuk vierkant pakketje gevouwen. Zo haal je uit 1 pak bladerdeeg wel 20 hapjes. Ze zijn simpel om te maken en je kunt natuurlijk variëren met de vulling.
Benodigdheden:
1 pak bladerdeeg
1 blikje tonijn
1 ui
1 teentje knoflook
½ paprika
1 wortel
3 thl. Tomatenpuree
2 el. Chilisaus
1 thl. Kerrie massala
½ thl. Kurkuma
1 vis boulion blokje
½ thl. chillipoeder
Peper en zout naar smaak
Beetje water
Bereiding:
Snijd de ui fijn en de paprika en bak dit samen met de knoflook in een pan.
Rasp de wortel en voeg deze toe en bak dit even mee. Voeg dan de uitgelekte tonijn toe, het geeft niet als er een beetje olie nog in zit, dat kan geen kwaad.
Wanneer alles bijna gaar is voeg je de bouillon, kruiden en een scheutje water toe.
Voeg nu de tomatenpuree en de chilisaus toe. Mocht het mengsel te droog zijn, doe er dan nog een klein beetje water bij. Let op dat het geen saus word.. maar wel een goed samenhangend mengsel blijft.
Breng op smaak met peper en zout en laat dit afkoelen.
Vul je bladerdeeg ermee, om de bovenstaande vorm te krijgen verdeel je als eerst je bladerdeeg door midden. Nu heb je twee rechthoeken. Snijd de inkepingen aan de bovenkant van het bladerdeeg, dat wanneer je die zijde naar beneden vouwt het in het midden komt van je hapje.
Wanneer je de inkepingen hebt gesneden, leg je de vulling eronder en vouw je het bladerdeeg dicht, druk even de zijkanten dicht met een vork en ga zo de rest af.
Bestrijk de hapjes met een geklopt eitje en garneer met een beetje oregano of sesamzaad.
Bak de hapjes af in de oven op 200°C tot goudbruin en laat ze afkoelen op de bakplaat.
Heerlijk met een schaaltje chillisaus, dippen maar! Enjoy!
Gebruik jij vaak kant en klaar bladerdeeg en wat maak jij het er liefst mee?
7 Comments
Salaam Aleikum Sarah,
Allereerst mijn complimenten voor je prachtige site!
Hele mooie foto’s, duidelijke uitleg! Super heerlijke gerechten.
Ik heb een vraag, vries je ze voor het afbakken in neem ik aan?
Liefs Dieuw
Wa alaikum salaam Dieuw, wat een lieve reactie hartstikke bedankt (L)! Ik vries deze hapjes zelf niet in, wel kun je ze licht bakken en dan invriezen. Bij de volgende keer haal je ze uit de vriezer en bak je ze goudbruin af. Bij de tweede keer afbakken zou ik dan pas het hapje besmeren met ei en eventueel bestrooien met sesamzaad. Hoop dat het duidelijk is haha.
Wanneer moet het tonijn erbij?
Ik heb dit aangepast in het recept. Bedankt voor je oplettendheid!
Heerlijk! Deze maak ik ook regelmatig, maar dan net wat anders :)
Jammie!♥
Fijn dat je er nu foto’s van de bereidingswijze bij zet.
Dankje! Ik zal proberen dit zeker vaker te doen, om alles duidelijker te maken.