Ik ben dol op ovenschotels vooral op de koude dagen. Maar ook op de dagen wanneer ik het druk heb en niet teveel tijd wil besteden in de keuken. Je kunt er lekker mee variëren en erin verstoppen wat je lekker vindt. Daarom maak ik deze keer een klassiek brits gerecht, een shepherd’s pie. Dit is de manier hoe ik het maak, natuurlijk kun je zelf kruiden toevoegen of weglaten. Ik heb het vrij simpel gehouden.
Benodigdheden:
6 aardappelen
Boter
Melk
Zout, peper, nootmuskaat
350-400 gram gehakt
1 wortel
½ rode paprika
1 rode ui
1 grote teen knoflook
Een handje champignons
1 el. Rozemarijn
1 el. Gedroogde tijm
½ thl. Paprikapoeder
2 maggi blokjes
Zout & peper
1 blikje tomatenpuree
Bereiding:
Kook de aardappelen. Wanneer deze gaar zijn pureer je ze met boter en een scheutje melk. Voeg ook zout peper en nootmuskaat toe. Je zou dit gewoon met een stamper kunnen stampen. Maar als je voor een echt gladde massa gaat, kun je een keukenmachine gebruiken.
Bak de ui en knoflook in de pan samen met het gehakt.
Vervolgens voeg je de groenten toe en bak je deze ook mee.
Doe dan de kruiden, maggi blokjes en tomatenpuree bij. En voeg er water aan toe. Laat dit even sudderen tot een dikkere massa.
Leg het gehakt en groente mengsel op de bodem van een ovenschaal. En verspreid daarop de aardappelpuree gelijkmatig en strijk deze glad. Bestrooi met kaas en voilà! Je shepherd’s pie is klaar om in de oven te gaan. Wanneer de kaas gesmolten is en de bovenkant een beetje een goud kleurtje heeft gekregen is de shepherd’s pie klaar!
Serveer met een frisse salade of met nog wat apart gekookte groenten. Heerlijk, ook een recept wat bij kinderen vaak in de smaak valt!
2 Comments
Ik was altijd al benieuwd hoe je dit moest maken, dus leuk om het recept te zien! Dankjewel :D
Geen dank hoor! Graag gedaan, hoop dat je er wat aan hebt!