Yes, alweer wat uit de Engels keuken. De ene keer waren het scones en toen waren het de Engelse muffins en nu zijn het Welsh cakes. De Engelse keuken is gewoon lekker en alles wat lekker is deel ik graag met jullie! De Welsh cakes kun je vergelijken met scones alleen toch net anders. De vorm, ingrediënten en de smaak is vooral anders. Wel zijn ze net zo makkelijk om te maken.
Benodigdheden:
250 gr. Bloem
125 gr. Boter
1 thl. Bakpoeder
30 gr. Suiker
1 ei
75 gr. Krenten
½ thl. Kaneel
¼ thl. Nootmuskaat
35 ml. melk (iets meer of minder)
Bereiding:
Doe de bloem,zout en bakpoeder in een diepe kom.
Snijd de koude boter in blokjes en verkruimel deze met de bloem tot een soort kruimeldeeg.
Maak een kuiltje in het midden en voeg hier de rest toe. Kneed het deeg goed tot dat alles een deeg vormt.
“Op de achtergrond de oudste met zijn favoriete deegroller mr. Blauw”
Rol het dan plat tot 1 centimeter dikte. Snijd er vervolgens rondjes uit met een beker of een speciale metale ring. Bak dit in een koekenpan met een anti aanbaklaag aan beide zijde tot goudbruin.
Serveer met opgeklopte slagroom en vers rood fruit. Enjoy!
Wat vind jij lekker bij de koffie of thee?
2 Comments
They look awesome! Ik wil mn tanden er ook in zetten. Mjammie. Dankjewel voor dit recept.
Graag gedaan Jorien! Dankjewel voor je lieve reactie <3